4 Şubat 2017 Cumartesi

4 Şubat Dünya Kanser Günü…

4 Şubat Dünya Kanser Günü…

Tüm kanser savaşçılarına ve kanserle dans eden koca yürekli insanlara,

Bugün çağımızın hastalığı kanserin farkındalık günü. Kanser ile tanışmadan önce böyle bir günün var olup olmadığını hiç araştırmadım aslında kanser ile ilgili bildiğim tek şey kanserli insanların bir gün ölecekleri ama öyle değilmiş. Bunu kansere yakalandığım gün daha iyi anladım. İnsanlar kansere yakalanmadan da ölüyorlardı o yüzden kanseri ölüm olarak görerek nasıl yanıldığımı anladım. Kanser zor bir hastalık kalkıp da çok basit iyileşmek kolay gibi şeyler sıralayamam bizzat yaşadım gerçekten çok zor hatta o kadar zor ki kendi sınırlarımızı zorluyoruz. Ama tabi şu da var biz nereden bakar isek orasını görürüz. Gelin sizlerle yeni bir bakış açısı yaratalım.

                Küçük bir çocuksunuz ve babanızla alışverişe gittiniz. Poşetler oldukça ağır, en hafif poşeti siz aldınız en ağırını da babanız. Çünkü herkes kaldırabileceği yükü taşıyabilir. İşte kansere illa bir neden arayacak iseniz size bir neden sundum. Kanser gibi güçlü olmanızı gerektiren bir hastalığınız var çünkü siz çok güçlü bir insansınız. Ve bunu anca siz taşıyabilirsiniz. Eminim bunları okurken bir çoğunuz ben güçlü falan değilim kendimi çok güçsüz hissediyorum diyeceksiniz ama bu sizin gücünüzün farkına hala varmadığınızı gösterir. Siz çok güçlü bir insanız ve gücünüzün farkına varın.

KANSER DEĞİL SEN GÜÇLÜSÜN,SEN!!!

                Kanser tedavi edilebilir bir hastalıktır, bu tedavilerde erken tanı oldukça önemlidir. İnsanlar kendi vücutlarını gözlemleyip belli aralıklarda kan tahlilleri vererek vücudun da oluşabilecek tüm aksaklıkları geç olmadan fark edip önlem alabilir. Bu arada kan tahlili derken mesela düzenli kan bağışı yapıyor olsanız. Siz ekstra hastaneye gidip kanlarına baktırmadan sonuçlarınızı alabilirsiniz. Çünkü bağış yaparken sizden aldıkları kan laboratuvarlarda inceleniyor. Bir taş ile üç kuş vurmuş olursunuz. Birinci; kan bağışı insanın kendi sağlığı açısından doktorların faydalı gördüğü bir işlem, ikincisi; bedeninizin sadakasını vermiş olursunuz, üçüncüsü bence en önemlisi ki birilerine iyiliğinizin dokunduğunu hissedersiniz ki bu da manen size çok iyi gelir.

           KANSERDEN VE KANSER TANISI ALMIŞ İNSANLARDAN KORKMAYIN…
               

MUSTAFA KILIÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder