19 Temmuz 2015 Pazar

Her şeyin Bir Sonu Vardır


Bu hayatta ne yaşar isek yaşayalım unutmamalıyız ki her şeyin bir sonu vardır. Fani dünya bitmek üzere zamanlı kurulmuştur. Sonsuzluk ölünce mahşer gününden sonra başlayacak. Kimisi Cennet'e kimisi cehenneme. Zaten bu hayatın amacı sonsuz hayatta kendimize yer temin etmek. Yerimizi kendimiz belirleyelim ki şikayetimiz olmasın. Yoksa bizi yaradan zaten bilir nereyi hak ettiğimizi. Yani bu hayatı nasıl yaşar isek onun mükafatını sonsuzluk alacağız.

Yaşam babanın sperminin annenin yumurtalıklarına girmesi ve döllenmesi ile başlar ve sonra anne karnında devam eder. Anne karnında ki ömrümüz normal olarak 9 ay 10 gün. Tabi herkes normal hayat yaşamaz. Kimileri erken doğar kimiler doğmadan ölür. Hayat işte herkes için aynı olmaz. 
Anne karnında ömür biter ve oradan dünyada gözlerimizi açarız. Savunmasız ve çaresiz oluruz. Bakıma muhtaç oluruz.Ailemiz bize bakar büyütür. Sonra bebeklik biter çocukluk başlar. Daha sonra ergenlik, gençlik, yaşlılık devam eder. Ama ne başlar ise biter. Dedim ya zaman dolunca her şey bitecektir.Hatta zamanda bir gün dolacak ve bitecek ve zamanın olmadığı gerçek hayat başlayacak.

Yaşadığımız zamanın kıymetini bilelim ve iyi değerlendirelim.İyi değerlendirelim ki zaman bittiğinde gideceğimiz mekan güzel olsun.
Mustafa KILIÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder