8 Ocak 2016 Cuma

Doğru ve Yanlışlar



Biz ademoğlunun doğru yolu bulmada ki pusulası yaptığımız yanlışlardır yani hatalarımız. Kişi yanlışın ne olduğunu bilmeden doğru yolduğunu bilemez. 

Yanlışı bilebilmemiz için bazen içine girmemiz gerekir bazen ise gerçekçi bir düşünce yeterlidir. En sağlamı içine girip yanlışı görmektir fakat bazı yanlışların telafisi yoktur. Telafisi olmayan yanlışlar gerçekçi bir düşünce ile anlaşılan yanlışlardır.

Yaptığımız hatalardaki yanlışları görüp doğru yola girer isek hayatımızda yaptıklarımız daha fazla anlam kazanır. 

Bilerek doğru yolda olmak ile bilmeyerek doğru yolda olmak arasında dağlar kadar fark vardır. 
İyi bir insan bilmediği yanlışları yapmayan değil bildiği halde yanlıştan dönüp doğruyu yapandır. Ve bir insan yanlış yaptı diye kötü olmaz, Yaptığı yanlışı bildiği, tecrübe ettiği halde yanlışa dönüyor ise kötü olur. İyi bir insan yanlış yapıyorsa dönebilir doğruyu bulunca fakat kötülüğü kalbini sarmış insanın dönmesi zordur.

Doğru ve yanlış, iyi ve kötü, güzel ve çirkin; ne kadar zıt kavram var ise hepsi kalp ile alakalıdır. O yüzden her şeyin başlangıcı olan kalbi temiz tutmanız dileğiyle ve unutmayın tek doğru yol Hakk yoludur. Allah hidayetine erdirdiği Hakk yolunda yürüyen kullarından eylesin.(Amin...)

Mustafa KILIÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder