16 Ocak 2016 Cumartesi

aşk-sevmek-mesafeler-engeller..


Mesafe kelime anlamı iki cismin arasında ki uzaklıktır. Biz insanlar için ise aradaki uzaklık bizim kendi koyduğumuz mesafedir. Misal seven bir insan için mesafe olur mu? Kilometrelerce uzaklık olsun gerekirse mesafeler aşılır ama kalbe konan mesafeler aşılamaz. Herkesin algısı farklıdır fakat herkesin görüşüne saygılı olmak gerekir.

Bir insan başka birini sever kalkıp bazıları der ki; “öyle uzaktan sevilmez, olmaz öyle sevgi” haklıdır bunu söyleyen çünkü bilmez sevmenin ne demek olduğu. Sorsan sevgiyi biliyorum der ama sevgi öyle seviyorum demek ile olmaz. Sevmek engelleri aşmak ile olur. Aslında engel dedim de sevginin karşısında ki engel dediğin nedir ki? Kalbinde sevdasını taşıyan bir insan engeller karşısında yıkılır mı? Dünya aşk ile kuruldu, aşkı hala göremeyen insanlar var. Gözleri kör değil görmek isteyen görür gönül gözü ile ama aşkı yaşamak yürek işidir. Aşkın bedeli yanmaktır. Yanmak, yanar iken mutlu olmaktır. Yanmayı göze alamayan ne diye hayret eder aşka anlamam.

Birisi sana bu ilişki yürümez diyor ise gül ona. Çünkü yanmaktan korkandır onu diyen ve senin de yanmanı istemez. İstemez çünkü herkes kendi gibi olsun ki gözüm kamaşmasın aşktan der.

Ah bu insanlar anlam veremediğim insanlar…

Ne diye korkarsınız da aşktan yaşamadan sonunu görmüş gibi konuşursunuz. Eğer sonunu biliyor iseniz o halde deyin. Neymiş sonumuz? Tek son vardır bu dünyada bilinen o da ölümdür. Aşıklar için ölüm bile engel sayılmaz iken siz neyden korkarsınız? Üzülmekten deseniz bir hayal kurarsınız gökyüzüne bakarak ve üzüntünüz diner.

Ah bu insanlar nedir derdiniz?

Hep gülmek, mutlu olmak ise o zaman sevmekten korkmayacaksınız. Sevmeyen insanın mutluluğu sahtedir geçer gider. O yüzden diyorum ki; “sevenler için mesafeler, engeller yoktur” ve gerçek sevenler öldükten sonrada kavuşurlar birbirlerine yeter ki inanın.
İnancınızı sınayın. İnanmadan yaşayamazsınız….

Mustafa KILIÇ




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder